Ananas pavlova

Pavlovataart is een taart gebaseerd op meringue, en genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova.

Het dessert zou gemaakt zijn ter ere van deze danseres tijdens of na een van haar tournees door Australië en Nieuw-Zeeland in de jaren 20.

De taart is een populair gerecht en een belangrijk onderdeel van de gastronomie van zowel Australië als Nieuw-Zeeland. Omdat ze eenvoudig te bereiden is, wordt ze veel opgediend bij feesten en op feestdagen.

 

Recept Afdrukken
Ananas pavlova
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 120 graden. Klop de eiwitten luchtig samen met ¾ van de suiker. Maak een klein papje van de kerrie, zetmeel en azijn. Spatel de overige suiker en het kerrie zetmeel papje door de stijve eiwitten. Doe het eiwitmengsel op een bakplaat en bak in de oven voor 1,5 uur. Als de pavlova uit de oven is klop je de slagroom stijf met de suiker en ananas sap. Snij de verse ananas in blokjes. Doe de slagroom op de pavlova en garneer met de ananas.
Notities

Bak je met me mee?

Kijk op  Youtube Rixtbakt Ananas Pavlova
Hier leg ik alles stap voor stap uit.

ananas pavlova