Chocolade bavarois

Deze bavarois is perfect als toetje, of gewoon voor als je er zin in hebt.

 

Recept Afdrukken
Bavarois Chocolade
Instructies
  1. Week de gelatine in koud water. Meng de cacao met de suiker en een paar lepels koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg al roerend het cacaomengsel toe. Roer de eidooiers los en roer hier twee eetlepels water door. Meng er ongeveer vier eetlepels van de warme chocolademelk door. Schep dit bij de rest van de warme chocolademelk en neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de chocolademelk.
  2. Klop de eiwitten stijf in een kom. Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Spatel eerst de slagroom en dan het eiwit door het chocolademengsel. Vet de vorm in met een beetje zonnebloem olie. Vul de puddingvorm en zet deze minimaal 3 uur, maar liever een dag van te voren in de koelkast.
  3. Houd de vorm kort in heet water zodat de buitenkant warm wordt. Stort de bavarois op een bord of schaal. Garneer de pudding met wat toefjes slagroom. Snij de aardbeien door de helft en leg op de slagroom en als laatste de takjes munt er bij, enjoy!
Notities

 

Rixt Bakt, bak je met me mee?

Kijk op ♥ Youtube Rixtbakt
Hier leg ik alles stap voor stap uit.

Heb je vragen of iets anders wat je graag over koken of bakken wilt weten?

♥ Stel aan Rixtbakt je vraag!