Donuts maken

Een donut (Standaardengels: doughnut = deegklont) is een zoet, gefrituurd broodje met een gat in het midden. Super leuk om te maken en met dit recept zijn ze onweerstaanbaar lekker!

Recept Afdrukken
Donuts
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Activeer de gist door het bij het lauwe water en een klein beetje suiker te doen. Laat 5 min staan.
  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine met deeghaken en kneed tot een mooi egaal deeg.
  3. Laat rijzen tot het in grootte is verdubbeld. Rol het deeg na het rijzen tot een plak en steek uit in donut vormpjes. Doe elke donut op een eigen stukje bakpapier en leg vervolgens op een plaat die in de oven past.
  4. Doe de oven aan voor 1 minuut om hem lichtelijk te verwarmen. Doe de plaat met de donuts in de oven, die dan uit is, en zet er een beker/schaal met kokend water bij zodat de buitenkant van de donut niet uitdroogt.
  5. Laat staan tot de donuts zijn verdubbeld in grootte.
  6. Frituur de donuts in olie van 180 graden tot ze gaar en goudbruin zijn.
  7. Garneer ze eventueel door ze in suiker te dippen, er wat nutella op te smeren of er een glazuur van melk en poedersuiker overheen te laten lopen. Geniet!
Notities

Kijk op  Youtube Rixtbakt donuts
Hier leg ik alles stap voor stap uit.

 

Ik zou het super lief vinden als jullie even zouden  liken en abonneren!

Druk ook even op het belletje∗ naast de abonneer button.
Zo ben je ook gelijk op de hoogte wanneer dit recept online komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *