Drop maken met zoethout

Voor zoetheid wordt suiker (in percentages variërend tussen 30 en 60%) of een andere zoetstof toegevoegd. Vroeger bond men de drop met Arabische gom, nu wordt meestal met zetmeel of gelatine gedaan . Andere bestanddelen zijn salmiak, soms zout, evenals geur- en smaakstoffen. Vooral in Nederland is drop populair.  En het is ook nog eens super leuk om te maken!

Recept Afdrukken
Drop maken
Porties
Porties
Instructies
  1. Breek de zoethout stokjes in stukjes van 1 cm. Kook ze samen met het water voor 5 minuten. Na de 5 minuten zeef je het zoethoutwater en kook je het in tot dat er nog 50 ml van over is. Los de stroop er in op.
  2. Week de gelatine in wat water. Maak met een beetje water een papje van de bloem. Voeg de salmiak poeder toe aan het zoethout water. Voeg de gelatine en het bloem papje toe aan het zoethout water.
  3. Zet het mengsel terug op het vuur en laat het binden. Giet over in de vorm die is ingevet met boter en bekleed is met bakpapier.
  4. Laat staan voor 2 tot 3 dagen en snijd in de gewenste vorm.
Notities

Kijk op  Youtube Rixtbakt drop
Hier leg ik alles stap voor stap uit.

 

Ik zou het super lief vinden als jullie even zouden  liken en abonneren!

Druk ook even op het belletje∗ naast de abonneer button.
Zo ben je ook gelijk op de hoogte wanneer dit recept online komt.