Eclairs met koffie vulling

Recept Afdrukken
Eclairs met koffie vulling
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de boter, water, suiker en zout in een pannetje tot het kookt. Haal van het vuur en roer de bloem er doorheen met een pollepel en zet terug op het vuur om te garen. Roer 1 voor 1 de eieren door de deegbal na het garen. Spuit in de vorm van de eclairs en bak voor 25 min in de oven. Laat ze in de oven staan na de 25 minuten om ze verder te laten drogen
  2. Doe de melk met de helft van de suiker in een pannetje tot het kookt. Meng de rest van de ingrediënten tot een klontvrij papje. Doe eerst een beetje van de hete melk bij het papje en roer goed om vervolgens het papje bij de rest van de warme melk te doen. Kook gaar tot het een vla dikte heeft en zeef eventuele klontjes er uit. Laat afkoelen.
  3. Snij de soesjes horizontaal door. Vul met de crème. Kook de slagroom en giet over de chocola, roer tot de chocola in de slagroom is gesmolten en voeg de espresso poeder toe. Schep op elke eclair een beetje van de ganache en serveer, enjoy!
Notities

Kijk op  Youtube Rixtbakt eclairs met koffievulling
Hier leg ik alles stap voor stap uit.

 

Ik zou het super lief vinden als jullie even zouden  liken en abonneren!

Druk ook even op het belletje∗ naast de abonneer button.
Zo ben je ook gelijk op de hoogte wanneer dit recept online komt.

Eierkoeken maken

Recept Afdrukken
Eierkoeken maken
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de eieren samen met de suiker luchtig. Spatel de bloem met de bakpoeder en de rasp van een halve citroen er voorzichtig doorheen zodat er zo min mogelijk lucht verloren gaat.
  3. Maak van het beslag 6 hoopjes en bak in de oven voor ongeveer 10 minuten of tot ze gaar zijn.
  4. Leg 1 eierkoek neer en smeer er wat slagroom op. Leg daar vervolgens wat fruit op en op het fruit weer slagroom als plaklaagje voor de volgende eierkoek. Enjoy!
Notities

Kijk op  Youtube Rixtbakt eierkoeken
Hier leg ik alles stap voor stap uit.

 

Ik zou het super lief vinden als jullie even zouden  liken en abonneren!

Druk ook even op het belletje∗ naast de abonneer button.
Zo ben je ook gelijk op de hoogte wanneer dit recept online komt.

Donuts maken

Een donut (Standaardengels: doughnut = deegklont) is een zoet, gefrituurd broodje met een gat in het midden. Super leuk om te maken en met dit recept zijn ze onweerstaanbaar lekker!

Recept Afdrukken
Donuts
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Activeer de gist door het bij het lauwe water en een klein beetje suiker te doen. Laat 5 min staan.
  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine met deeghaken en kneed tot een mooi egaal deeg.
  3. Laat rijzen tot het in grootte is verdubbeld. Rol het deeg na het rijzen tot een plak en steek uit in donut vormpjes. Doe elke donut op een eigen stukje bakpapier en leg vervolgens op een plaat die in de oven past.
  4. Doe de oven aan voor 1 minuut om hem lichtelijk te verwarmen. Doe de plaat met de donuts in de oven, die dan uit is, en zet er een beker/schaal met kokend water bij zodat de buitenkant van de donut niet uitdroogt.
  5. Laat staan tot de donuts zijn verdubbeld in grootte.
  6. Frituur de donuts in olie van 180 graden tot ze gaar en goudbruin zijn.
  7. Garneer ze eventueel door ze in suiker te dippen, er wat nutella op te smeren of er een glazuur van melk en poedersuiker overheen te laten lopen. Geniet!
Notities

Kijk op  Youtube Rixtbakt donuts
Hier leg ik alles stap voor stap uit.

 

Ik zou het super lief vinden als jullie even zouden  liken en abonneren!

Druk ook even op het belletje∗ naast de abonneer button.
Zo ben je ook gelijk op de hoogte wanneer dit recept online komt.

Brownies

Een brownie is een heerlijke zachte chocoladecake vaak met chocolade erin.
Met een topping van karamel zeezout maakt het nog lekkerder!

Recept Afdrukken
Brownie met een topping van karamel zeezout
Porties
Ingrediënten
Topping karamel zeezout
Porties
Ingrediënten
Topping karamel zeezout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Smelt de boter en chocola au bain-marie. Klop de eieren, suiker, zout en vanille luchtig. Spatel het chocolade mengsel door het ei mengsel. Spatel vervolgens de bloem en cacaopoeder er doorheen. Bak in een vierkante vorm in 40 minuten gaar.
  2. Doe de suiker en het water in een steelpannetje en verwarm op laag vuur, roer niet. Als de suiker bruin kleurt van het vuur halen en de boter er door heen laten smelten. Doe vervolgens de slagroom en het zout er door heen en zet even terug op het vuur en roer tot een egale massa. Laat afkoelen.
  3. Doe de karamel topping over de brownie en strooi er wat grof zeezout overheen, enjoy!
Notities

 

Bak je met me mee?

Kijk op  Youtube Rixtbakt Brownies met karamel zeezout.
Hier leg ik alles stap voor stap uit.

Bladerdeeg maken

Bladerdeeg maken.

Wat is bladerdeeg:
Bladerdeeg is een product dat bestaat uit dunne lapjes deeg en roomboter. Bladerdeeg is een zogenaamd “getoerd deeg”. Dit wil zeggen dat het gemaakt is door telkens een laag roomboter op een laag deeg aan te brengen, en het vervolgens te vouwen en uit te walsen. Dit wordt in bakkersjargon dan ook “toeren” genoemd.

Recept Afdrukken
Bladerdeeg maken
Porties
portie
Ingrediënten
Porties
portie
Ingrediënten
Instructies
  1. Kneed de bloem, water, zout en de boter die op kamertemperatuur is tot een deegje. Laat 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deegje zo uit dat er 4 punten aan zitten. Leg de koele boter in het midden van het deeg en vouw de punten er over heen. Rol er een langwerpige plak van en vouw deze in drieën. Draai het deeg een kwartslag en rol weer uit tot een langwerpige plak en vouw weer in drieën. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. Herhaal het uitrollen, vouwen, draaien, uitrollen en vouwen nog 2x, dus in totaal 3x met elke keer een half uur rusten er tussen. Laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten voor je het verwerkt.
Notities

Tips

Bladerdeeg op de juiste temperatuur uitrollen  tussen de 8 à 12ºC.

Bladerdeeg maken is makkelijker met iets grotere hoeveelheden, dus verdubbel of verdriedubbel de ingrediënten gerust.
Zorg ervoor dat het deeg tijdens de bereiding niet te warm wordt, anders smelt de boter met als gevolg een minder mooi bladerdeeg als resultaat.

Bladerdeeg kan voor veel recepten gebruikt worden en is ook goed te bewaren in de vriezer.

 

 

Rixt Bakt, bak je met me mee?

Kijk op  Youtube Rixtbakt Appelflappen
Hier leg ik alles stap voor stap uit.

Heb je vragen of iets anders wat je graag over koken of bakken wilt weten?

Stel aan Rixtbakt je vraag!