Eclairs met koffie vulling

Recept Afdrukken
Eclairs met koffie vulling
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de boter, water, suiker en zout in een pannetje tot het kookt. Haal van het vuur en roer de bloem er doorheen met een pollepel en zet terug op het vuur om te garen. Roer 1 voor 1 de eieren door de deegbal na het garen. Spuit in de vorm van de eclairs en bak voor 25 min in de oven. Laat ze in de oven staan na de 25 minuten om ze verder te laten drogen
  2. Doe de melk met de helft van de suiker in een pannetje tot het kookt. Meng de rest van de ingrediënten tot een klontvrij papje. Doe eerst een beetje van de hete melk bij het papje en roer goed om vervolgens het papje bij de rest van de warme melk te doen. Kook gaar tot het een vla dikte heeft en zeef eventuele klontjes er uit. Laat afkoelen.
  3. Snij de soesjes horizontaal door. Vul met de crème. Kook de slagroom en giet over de chocola, roer tot de chocola in de slagroom is gesmolten en voeg de espresso poeder toe. Schep op elke eclair een beetje van de ganache en serveer, enjoy!
Notities

Kijk op  Youtube Rixtbakt eclairs met koffievulling
Hier leg ik alles stap voor stap uit.

 

Ik zou het super lief vinden als jullie even zouden  liken en abonneren!

Druk ook even op het belletje∗ naast de abonneer button.
Zo ben je ook gelijk op de hoogte wanneer dit recept online komt.

Eierkoeken maken

Recept Afdrukken
Eierkoeken maken
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de eieren samen met de suiker luchtig. Spatel de bloem met de bakpoeder en de rasp van een halve citroen er voorzichtig doorheen zodat er zo min mogelijk lucht verloren gaat.
  3. Maak van het beslag 6 hoopjes en bak in de oven voor ongeveer 10 minuten of tot ze gaar zijn.
  4. Leg 1 eierkoek neer en smeer er wat slagroom op. Leg daar vervolgens wat fruit op en op het fruit weer slagroom als plaklaagje voor de volgende eierkoek. Enjoy!
Notities

Kijk op  Youtube Rixtbakt eierkoeken
Hier leg ik alles stap voor stap uit.

 

Ik zou het super lief vinden als jullie even zouden  liken en abonneren!

Druk ook even op het belletje∗ naast de abonneer button.
Zo ben je ook gelijk op de hoogte wanneer dit recept online komt.

Chocolade bavarois

Deze bavarois is perfect als toetje, of gewoon voor als je er zin in hebt.

 

Recept Afdrukken
Bavarois Chocolade
Instructies
  1. Week de gelatine in koud water. Meng de cacao met de suiker en een paar lepels koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg al roerend het cacaomengsel toe. Roer de eidooiers los en roer hier twee eetlepels water door. Meng er ongeveer vier eetlepels van de warme chocolademelk door. Schep dit bij de rest van de warme chocolademelk en neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de chocolademelk.
  2. Klop de eiwitten stijf in een kom. Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Spatel eerst de slagroom en dan het eiwit door het chocolademengsel. Vet de vorm in met een beetje zonnebloem olie. Vul de puddingvorm en zet deze minimaal 3 uur, maar liever een dag van te voren in de koelkast.
  3. Houd de vorm kort in heet water zodat de buitenkant warm wordt. Stort de bavarois op een bord of schaal. Garneer de pudding met wat toefjes slagroom. Snij de aardbeien door de helft en leg op de slagroom en als laatste de takjes munt er bij, enjoy!
Notities

 

Rixt Bakt, bak je met me mee?

Kijk op ♥ Youtube Rixtbakt
Hier leg ik alles stap voor stap uit.

Heb je vragen of iets anders wat je graag over koken of bakken wilt weten?

♥ Stel aan Rixtbakt je vraag!

Brownies

Een brownie is een heerlijke zachte chocoladecake vaak met chocolade erin.
Met een topping van karamel zeezout maakt het nog lekkerder!

Recept Afdrukken
Brownie met een topping van karamel zeezout
Porties
Ingrediënten
Topping karamel zeezout
Porties
Ingrediënten
Topping karamel zeezout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Smelt de boter en chocola au bain-marie. Klop de eieren, suiker, zout en vanille luchtig. Spatel het chocolade mengsel door het ei mengsel. Spatel vervolgens de bloem en cacaopoeder er doorheen. Bak in een vierkante vorm in 40 minuten gaar.
  2. Doe de suiker en het water in een steelpannetje en verwarm op laag vuur, roer niet. Als de suiker bruin kleurt van het vuur halen en de boter er door heen laten smelten. Doe vervolgens de slagroom en het zout er door heen en zet even terug op het vuur en roer tot een egale massa. Laat afkoelen.
  3. Doe de karamel topping over de brownie en strooi er wat grof zeezout overheen, enjoy!
Notities

 

Bak je met me mee?

Kijk op  Youtube Rixtbakt Brownies met karamel zeezout.
Hier leg ik alles stap voor stap uit.