Nieuws

Jam, Fryske dúmkes en meer van Rixt Bakt!
Een echte delicatesse

Zaterdag 26 oktober 2019 sta ik voor de eerste keer bij de Cigo in Sneek! Vanaf dan sta ik er elke laatste zaterdag van de maand.

Ik verkoop dan eigen gemaakte jam, Ambachtelijke Fryske dúmkes en meer! Zo heb ik sinds kort bakmixen voor Fryske dúmkes zodat je ook zelf deze heerlijke Friese delicatesse kunt maken!

En zo steun je me ook om om mijn droom waar te maken  lees meer…….

Jam, Fryske dúmkes iedere laatste zaterdag van de maand bij Cigo Sneek

Sfeervolle Groene Markt – Hét festival voor het hele gezin in het Rijsterbos!

 

20 oktober van 11.00 – 16.00 uur

 

Naar hartenlust duurzaam en fair trade shoppen? Inspiratie om biologisch te tuinieren, duurzamer en gezond te wonen en te leven? Proeven van (h)eerlijke hapjes? Of gewoon zin in een beregezellig festival? Kom dan op zondag 20 oktober van 11.00 tot 16.00 uur naar de sfeervolle Groene Markt in het Rijsterbos.

In de hoofdlaan van het bos staan allerlei gezellige en informatieve kraampjes en tenten opgesteld. Kom genieten van heerlijke biologische en fair-trade producten van een keur aan ambachtelijke bedrijven uit de omgeving. Proef biologische chocolade en taart, honing, geitenkaasjes, smoothies, soepen, thee en kruiden. In het kader van ‘Meer voor Mannen’ zal er ook voor de grote én kleine man van alles te doen en te zien zijn! Stoere activiteiten zoals boogschieten en boomklimmen, een trekzaagwedstrijd, zaagdemonstraties, maar ook stands met buitenkookproducten, échte hamburgers een visroker en heerlijke biersoorten!

Er zijn kramen met veldboeketten, bollen en zaden, tips over moestuinieren, accessoires voor huis en tuin, de leukste cadeaus, sieraden, gerecyclede en drijfhoutkunst, kleding, natuurlijke zeep, kaarsen, schoonmaak- en schoonheidsproducten, enz.

Even bijkomen van alle indrukken? Dat kan op het ‘Foodplein’ met terras en een aantal foodtrucks om bij te watertanden! Biologische soepen en glühwein bij de tent van Hotel Jans, stands met exotische hapjes, de Tostikip, Italiaanse broden en olijven, patisserie, fair-trade koffie, enz. Neem met wat lekkers plaats op één van de strobalen bij het kampvuur en geniet van de live muziek.

Voor de kinderen is er volop vertier in het Kinderdorp! Boomklimmen en boogschieten bijvoorbeeld! Pompoen snijden, glibberen over het Oerrr blote voetenpad, een insectenhotel knutselen, poffertjes eten, broodjes bakken boven een kampvuur, schommelen tot je tenen de takken raken in de Big Swing en nog veel meer! ‘Hoe krijg je de kinderen ooit weer mee naar huis’?

ananas jam extra fruit

Kom ook voor de eigengemaakte ambachtelijke jam. En natuurlijk niet te vergeten de Fryske Dúmkes!
Heerlijke producten waarbij ik je kan vertellen waar de producten vandaan komen en wat er precies in zit.
Weet wat je eet.


Zaterdag 14 september sta ik op de FrUitmarkt met natuurlijke heerlijke jam!

Kom gezellig langs en haal een “surprise jam tas ” leuk voor jezelf of om cadeau te geven.

(FR)UIT Festival
Na een jaartje afwezigheid komt de jaarlijkse traditiegetrouwe aftrap van het culturele seizoen weer terug in Súdwest-Fryslân!

Dit bruisende evenement is de opvolger van de FrUITmarkt en vindt plaats in het centrum van Sneek. Dit jaar wordt het festijn net even groter, mooier en theatraler dan voorgaande edities.
De vertrouwde Friese UITmarkt is vanaf 2019 onderdeel van het festival. Hier presenteren allerlei bedrijven uit de cultuursector en artiesten uit Súdwest-Fryslân zichzelf, verdeeld over verschillende kraampjes en podia. Je kan er gezellig struinen en culturele inspiratie opdoen, onder het genot van een hapje en drankje.

Verder zal de binnenstad zich vullen met betoverend straattheater, uiteenlopende muziek en spectaculaire dansoptredens, met een muzikale afsluiter in Poppodium Bolwerk. Kom ontdekken, genieten en bereid je met ons voor op een nieuw jaar boordevol cultuur! https://cultuurkwartier.nl/homepage/uitfestival/fruit-markt/

 Cultureel Súdwest-Fryslân! In het centrum van Sneek. Surprise jam tas. Ook leuk om cadeau te geven.