Appelflappen

Appelflap is de benaming voor een soort gebak. De appelflap is gemaakt van bladerdeeg, is driehoekig van vorm en gevuld met een mengsel van appelblokjes en kaneel, eventueel aangevuld met amandelspijs, krenten en/of rozijnen.

Recept Afdrukken
Appelflappen
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Bladerdeeg : Kneed de bloem, water, zout en de boter die op kamertemperatuur is tot een deegje. Laat 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deegje zo uit dat er 4 punten aan zitten. Leg de koele boter in het midden van het deeg en vouw de punten er over heen. Rol er een langwerpige plak van en vouw deze in drieën. Draai het deeg een kwartslag en rol weer uit tot een langwerpige plak en vouw weer in drieën. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. Herhaal het uitrollen, vouwen, draaien, uitrollen en vouwen nog 2x, dus in totaal 3x met elke keer een half uur rusten er tussen. Laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten voor je het verwerkt.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. Voeg suiker en kaneel toe naar smaak. Rol het bladerdeeg uit tot een dunne plak en snij er vierkantjes/rondjes van. Vul het bladerdeeg met de appelvulling, bestrijk met geklutst ei en bak voor 25 minuten in de oven.
Notities

Bak je met me mee?

Kijk op  Youtube Rixtbakt Appelflappen
Hier leg ik alles stap voor stap uit.